קינוחים

בננה וחלב קוקוס

​מצרכים:

2 בננות 
3/4 פחית חלב קוקוס
כוס קרח
מקל למון גראס
3 כפות סוכר לבן
קליפה מגורדת של לימון אחד
עלים מגבעול נענע טרייה

לקישוט:
כפית קפה נמס 


​אופן ההכנה:

טוחנים בבלנדר את מקל הלמון גראס עם חצי פחית חלב קוקוס וסוכר. מסננים את חתיכות העשבים ומחזירים את הנוזל לבלנדר. מוסיפים את גרדת הלימון, בננות וקרח, טוחנים חצי דקה ומוסיפים את עלי הנענע.
כאשר המרקם חלק מעבירים לכוסות, בוזקים אבקת קפה נמס ומגישים.​

סלט פירות

מצרכים:

1.5 כוסות קוביות פפאיה
כוס קוביות אננס
בננה פרוסה
כוס קוביות מנגו
כוס רבעי תותים
כוס קוביות פירות לפי הטעם (מלון, אוכמניות, ליצ'י וכד')

לרוטב:
רבע פחית חלב קוקוס
כף מיץ לימון
2 כפות סוכר חום/סוכר תמרים

לקישוט:

פרוסות אנונה

 


​אופן ההכנה:

מערבבים את מרכיבי הרוטב יחד עד להמסת הסוכר ומניחים בצד.
מניחים בקערה את הפירות החתוכים, יוצקים מעל את הרוטב המוכן ומערבבים.
מעבירים לצלחות הגשה ומקשטים בפרוסות אנונה.

פנקייק קוקוס

​מצרכים:

2  כוסות חלב קוקוס
2 ביצים
כוס וחצי קמח אורז+3 כפיות קמח אורז דביק
3-4 4 כפיות סוכר
קורט מלח
כף אבקת אפייה
שמן אורז​


​אופן ההכנה:

מערבבים בקערה קמח אורז, קמח אורז דביק, מלח ואבקת אפייה.
בקערה נפרדת מערבבים ביצים, חלב קוקוס וסוכר עד לקבלת בלילה אחידה.

מוסיפים את הבלילה לקערת תערובת הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
מחממים מחבת קטנה על אש בינונית למשך דקה, מוסיפים חצי כף שמן כך שהשמן מכסה את כל שטח המחבת .
מוסיפים כרבע כוס מהתערובת למחבת. כאשר מופיעים חורים קטנטנים על פני הפנקייק והקצוות נראים פריכים הופכים אותו ומטגנים את צדו השני כ-30 שניות.
לפני הוספת תערובת נוספת למחבת יש להוסיף מעט שמן.
מומלץ להגיש לצד סירופ מייפל וקוקוס טחון.

© 1992 by Oriental food. All rights reserved.