תוספות-אטריות
פאד תאי
אופן ההכנה:
משרים את האטריות במים קרים למשך שעה.
מחממים בווק או בסיר גדול את שמן האורז, שוברים פנימה את הביצה ומערבבים נמרצות כדי ליצור ביצה מקושקשת.
מוסיפים את אטריות האורז וממשיכים לערבב יחד 2-3 דקות.
מוסיפים את רוטב הפאד תאי ואת רוטב הצדפות, מקפיצים קלות ומוסיפים את רוטב הדגים או הסויה ומערבבים היטב.
מוסיפים את הגזר, הנבטים והבצל הירוק ומקפיצים דקה נוספת.
מעבירים לצלחת הגשה, מקשטים בבוטנים ומגישים עם חצי לימון.
למתכון המצולם לחצו כאן
מצרכים:
200 גרם אטריות אורז עבות
ביצה
3 כפות רוטב פאד תאי
כף רוטב צדפות (או הוי סטיר צמחוני)
כף רוטב דגים (או רוטב סויה בהירה)
כף סוכר
5 כפות שמן אורז
גזר חתוך לגפרורים דקים
חצי כוס נבטים
2 בצלים ירוקים קצוצים
להגשה:
כף בוטנים קצוצים
לימון
פד תאי קלאסי
אופן ההכנה:
מחממים בווק 3 כפות שמן ומטגנים את השאלוט והשום עד להזהבה.
מוסיפים אטריות ומים ומערבבים עד שהן רכות.
מוסיפים רוטב דגים ותמרהינדי, מערבבים היטב ומעבירים את הכל ממרכז הווק לאחד הצדדים.
מוסיפים 3 כפות שמן ומקפיצים חזיר, צנון סיני, שרימפס ואבקת צילי עד שהבשר חזיר רך. מערבבים היטב עם האטריות ומעבירים שוב לאחד מצדדי הווק.
מוסיפים 2 כפות שמן, שוברים את הביצים ויוצרים ביצה מקושקשת.
בוחשים הכל היטב, מוסיפים נבטים ,עירית ובצל ירוק ומבשלים 3 דקות.
מעביר לכלי הגשה ומקשטים בפרחי בננה, הודי פשתני, בוטנים וחתיכת ליים/לימון.
מצרכים:
4 כוסות אטריות אורז דקות, ספוגות במים כ-3 דקות
50 גרם חזיר חתוך לחתיכות קטנות
30 גרם שרימפס יבש
3 ביצים
כוס טופו חתוך לקוביות
250 גרם נבטי שעועית
50 גרם עירית סינית חתוכה לחתיכות קצרות
2 גבעולי בצל ירוק חתוכים
כף שאלוט קצוץ
כף שום טרי קצוץ
3 כפות צנון סיני מלוח קצוץ
1 כפית אבקת צ'ילי
4 כפות סוכר
3 כפות רוטב דגים
4 כפות רוטב תמרהינדי
רבע כוס מים
8 כפות שמן (מומלץ שמן אורז)
לקישוט:
חצי כוס בוטנים קלויים טחונים
פרחי בננה, הודי פשתני, חתיכת ליים/לימון.
קוואי טיום פאד קי מאו
( אטריות אורז עם שום, פלפל חריף ובזיליקום)
אופן הכנה:
משרים את אטריות האורז למשך 5 דקות במים קרים ומסננים.
מחממים את השמן בווק, מוסיפים ביצים, שום ופלפלים ומטגנים כ-3 דקות.
מוסיפים את הטופו ואטריות האורז ומטגנים 3 דקות.
מוסיפים סוכר, סויה, מלח, פלפל ועלי בזיליקום ומטגנים 3 דקות.
מגישים על מצע עלי חסה ומקשטים בנבטים, בצל ירוק וחצי לימון.
לאתר מתכונים לחצו כאן
מצרכים:
150 גרם אטריות אורז רחבות
3 כפות שמן תירס
2 ביצים טרופות
3 שיני שום כתושות
3 פלפל חריף ירוק טרי קצוץ
פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
100 גרם טופו חתוך לקוביות
כף סוכר
כף סויה
קורט מלח
קורט פלפל לבן
חופן עלי בזיליקום
לקישוט:
5 עלי חסה
חופן נבטים
חצי לימון
בצל ירוק פרוס
אטריות שעועית ברוטב סויה
אופו ההכנה:
משרים את אטריות השעועית במים פושרים כ-20 דקות, או עד שהאטריות מוכנות. מסננים ומניחים בצד.
להכנת הרוטב: מרתיחים בווק או מחבת את ציר המרק, מוסיפים את מרכיבי הרוטב, את העוף והפטריות. מערבבים היטב, מנמיכים ללהבה בינונית-נמוכה, מכסים את הווק ומבשלים 5-10 דקות, או עד שהעוף מוכן.
מוסיפים את אטריות השעועית ומערבבים בעדינות.
ניתן להגיש את המנה כאטריות שעועית ברוטב, או להמשיך לבשל עד שהאטריות יספגו את הנוזלים.
ניתן לקשט בעלי בזיליקום.
מצרכים:
200 גרם אטריות שעועית
פלפל אדום חתוך לרצועות
פלפל ירוק חתוך לרצועות
4-6 פטריות שיטאקי
חופן עלי בזיליקום חתוכים גס
2 יח' חזה עוף חתוכים לקוביות של 2 ס"מ
לרוטב:
כוס ציר מרק עוף
כף רוטב שעועית
3 שיני שום כתושות
1 חתיכה גלנגל או ג'ינג'ר בגודל 1 ס"מ חתוך לרצועות דקות
כוס כוסברה קצוצה דק, כולל ענפים
4 כפות רוטב סויה בהירה
כפית רוטב סויה שחורה
כף רוטב דגים
חצי כוס מים
כף רוטב צ'ילי חריף
תוספות-אורז
ויאטנמיז רול
מצרכים:
10 יח' נייר אורז
100 גרם עוף מאודה
50 גרם נבטים
50 גרם עלי בזיליקום
50 גרם עלי נענע
50 גרם עלי כוסברה
לרוטב:
10 כפות רוטב צ'ילי מתוק
5 כפות מיץ לימון
5 כפות רוטב דגים
3 כפות צנון מגורר
50 גרם גינג'ר חמוץ מתוק כבוש
3 כפות גזר מגורר
אופן ההכנה:
משרים את נייר האורז במים חמים לדקה ומוציאים מהמים לקערה.
מניחים במרכז כל דף אורז עלי בזיליקום, נענע, כוסברה, נבטים ועוף מאודה, ומגלגלים את נייר האורז.
להכנת הרוטב: מערבבים את רכיבי הרוטב היטב ומגישים עם הרולים המוכנים.
רול דפי אורז בנוסח תאילנד
אופן ההכנה:
מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערה.
משרים את דפי האורז בקערת מים פושרים למשך כדקה עד לריכוך.
מחממים מחבת על להבה בינונית-גבוהה, מוסיפים 2 כפות שמן אורז, בצל, שום וגלנגל ומטגנים כדקה.
מוסיפים את יתר המרכיבים למעט הבזיליקום, מערבבים ומבשלים עד לריכוך הירקות והעוף. מוסיפים את עלי הבזיליקום, מערבבים קלות ומסירים מהאש.
מניחים במרכז כל דף אורז כף מלית, ומגלגלים סביב המילוי.
מעבירים את הרולים המוכנים לצלחת הגשה ומגישים לצד הרוטב המוכן.
מצרכים:
חבילת דפי אורז
3 שיני שום כתושות
בצל פרוס דק
2 ס"מ גלנגל/ג'ינג'ר חתוך לרצועות דקות
כוס וחצי רצועות חזה עוף או טופו
ראש ברוקולי מחולק לפרחים קטנים
חציל קטן חתוך לקוביות קטנות
כוס עלי בזיליקום חתוכים גס
לרוטב:
1-2 כפות רוטב שעועית שחורה
חצי כפית סויה שחורה
2 כפיות סויה בהירה
כף רוטב דגים (או סויה בהירה)
כף חומץ אורז
3 כפות מים
תוספות-ירקות
כרובית מטוגנת
אופן ההכנה:
טורפים את הביצים בקערה עם רוטב צ'ילי. מוסיפים בירה ומערבבים שוב.
מוסיפים את הקמח בהדרגה וממשיכים לערבב כל הזמן.
בקערה רחבה מניחים את פירורי הלחם.
לאחר שהבלילה מסמיכה קלות ומגיעה למרקם של רוטב סמיך וקטיפתי, טובלים את הכרוביות בבלילה, מעבירים לציפוי בפירורי הלחם ומטגנים בשמן עמוק.
להכנת המיונז: מערבבים את כל המרכיבים ומתקנים תיבול.
מגישים את הכרובית לצד הרוטב, ניתן לקשט בעלי כוסברה.
מצרכים:
כרובית נקייה ומחולקת לפרחים, חלוטה במים רותחים
כוס קמח תופח או כוס קמח לבן עם כף קורנפלור
חצי בקבוק בירה קרה מאוד
2 ביצים
רבע כוס רוטב צ'ילי חריף מתוק
כפית מלח
חצי כפית פלפל לבן טחון
4 כוסות פירורי לחם
2 ליטר שמן וסיר עמוק לטיגון
למיונז מתובל:
רבע כוס מיונז
צרור כוסברה קטן קצוץ דק
3 כפות רוטב צ'ילי חריף-מתוק
2 כפות ג'ינג'ר מגורר
2 כפות רוטב סויה בהירה
שעועית ירוקה ואננס
מצרכים:
חצי ק"ג שעועית ירוקה חלוטה
במים רותחים למשך 3 דקות
6 כפות שמן זית
7 שיני שום פרוסות דק
חצי פלפל חריף אדום טרי
רבע כוס סויה מתוקה
צרור כוסברה טרייה קצוצה
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס אגוזי קשיו קלויים
ללא מלח
אננס טרי חתוך לקוביות
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מחממים בסיר רחב ונמוך שמן זית ומטגנים את השום והצ'ילי עד להזהבה.
מוסיפים את השעועית והסויה, מקפיצים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מוסיפים את אגוזי הקשיו, צמחי התבלין וקוביות האננס, מקפיצים דקה ומגישים.
חצילים מוקפצים
אופן ההכנה:
מערבבים את מרכיבי הרוטב למעט עמילן טפיוקה ומניחים בצד.
בקערה נפרדת מערבבים היטב את עמילן הטפיוקה והמים ומניחים בצד.
מחממים 2-3 כפות שמן במחבת או ווק, מוסיפים בצל, צ'ילי, חציל וחצי מכמות השום ומקפיצים למשך כ-5 דקות. כשהנוזלים מתאדים לחלוטין מוסיפים מעט מים על מנת שהתבשיל לא יתייבש.
מוסיפים 2 כפות רוטב סויה בהירה ומבשלים כ-5 דקות, או עד שהחצילים רכים וכמעט שקופים. מוסיפים את שארית השום ואת הרוטב ומערבבים היטב.
מוסיפים את תערובת עמילן הטפיוקה והמים, בוחשים היטב עד לאחידות כדקה ומסירים מהאש.
מוסיפים 3/4 מכמות הבזיליקום, מערבבים קלות, מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים ביתרת הבזיליקום. מומלץ להגיש לצד אורז.
מצרכים:
חצי בצל סגול
6 שיני שום כתושות
1-3 צ'ילי אדום (תלוי ברמת החריפות המבוקשת)
1 חציל גדול חתוך לקוביות של 1 ס"מ
רבע כוס מים
2-3 כפות שמן אורז
חצי כוס בזיליקום טרי
2 כפות רוטב סויה בהירה
לרוטב:
כף רוטב דגים או 1.5 כפות סויה בהירה
2 כפות רוטב צדפות או רוטב הויסטיר צמחוני
כפית סוכר חום
כפית עמילן טפיוקה מעורבב
עם 2 כפות מים