סושי

מאקי סושי- קרייזי סושי

מצרכים:

אורז לסושי, מוכן
250 גר' רצועות עוף על הגריל
מלפפון חתוך לרצועות דקות
אבוקדו חתוך לרצועות דקות
5 אצות נורי

אופן ההכנה:
מניחים אצה על מחצלת גלגול לסושי ומסדרים מעל אורז.
הופכים את האצה על משטח נקי, מניחים רצועות עוף ורצועות מלפפון ומגלגלים סביב המילוי כך שהאורז יישאר בצד החיצוני.
מניחים לאורך הסושי מעל לאורז רצועות אבוקדו ומהדקים בעזרת המחצלת.
חותכים את הסושי ל-6-8 יח'.

 

מאקי ירקות

​מצרכים:

200 גרם קנפיו (צנון יפני) חתוך למקלונים
מלפפון חתוך לרצועות דקות
250 גרם אספרגוס טרי
5 אצות נורי
אורז לסושי, מוכן


אופן ההכנה:
מניחים אצה על מחצלת לגלגול סושי ומכסים באורז המוכן.
מניחים מעל האורז את רצועות הירקות החתוכים, ומגלגלים את האצה סביב הירקות והאורז. מהדקים בעזרת המחצלת וחותכים ל-6-8 חתיכות.
מגישים עם ג'ינג'ר, ווסאבי וסויה.

 

ניגירי

מצרכים:

200 גרם פרוסות סלמון

(ברוחב 2 אצבעות)
200 גרם פרוסות פילה טונה

(ברוחב 2 אצבעות)
200 גרם פרוסות פילה דניס 

(ברוחב 2 אצבעות)
500 גרם אורז לסושי, מוכן
50 גרם אבקת ווסאבי
200 גרם ג'ינג'ר כבוש
רוטב סויה



​אופן ההכנה:

יוצרים מ-50 גרם אורז צורת אליפסה באורך אצבע .
מניחים על האורז פרוסת דג ומעט ווסאבי, ומגישים עם ג'ינג'ר כבוש וסויה.
ניתן להוסיף לסויה מעט ג'ינג'ר לחריפות.​

סושי נורבגי

מצרכים:

אורז לסושי, מוכן
גביע גבינת שמנת
500 גרם פילה סלמון מעושן
מלפפון חתוך לרצועות דקות
5 אצות נורי
להגשה:
ווסאבי
ג'ינג'ר כבוש
סויה בהירה או סויה לתיבול​


​אופן ההכנה:

מניחים אצת נורי על מחצלת לגלגול סושי ומכסים באורז מוכן.
הופכים את אצת הנורי על משטח נקי ומורחים גבינת שמנת במרכז האצה.
מניחים מעל את רצועות המלפפון ומגלגלים את האצה סביב המילוי כאשר האורז כלפי חוץ.
מניחים את הסלמון המעושן לאורך הסושי ומהדקים בעזרת המחצלת.
מגישים עם ג'ינג'ר כבוש, ווסאבי וסויה בהירה.​