עקריות-עוף

טום יאם גאי

​​אופן ההכנה:
מבשלים את הפרגיות בסיר עם מים, גלנגל, כפיר ליים, למון גראס, פטריות ועגבניות, מערבבים ומביאים לרתיחה. מחלישים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
מוסיפים ממרח קארי טום יאם, מערבבים היטב, מוסיפים מיץ לימון ורוטב דגים ומערבבים.
מקשטים בכוסברה, בצל ירוק וצ'ילי חריף ומגישים.

 



 

מצרכים:

2 יחידות פרגיות חתוכות לקוביות

20 גרם גלנגל/ג'ינג'ר חתוך לרצועות דקות
3 כוסות מים
1 למון גראס, קצוץ גס
3 עלי כפיר ליים
50 גרם עגבניות שרי חתוכות לחצי
100 גרם פטריות שמפיניון טריות חתוכות לחצי
5 כפות מיץ לימון
3 כפות רוטב דגים
2 כפות ממרח קארי טום יאם

לקישוט:
1 צ'ילי חריף חתוך לפרוסות
30 גרם בצל ירוק חתוך לרצועות
10 גרם כוסברה

עוף פאננג

מצרכים:

4 כוסות רצועות חזה עוף טרי
400 מ"ל חלב קוקוס (פחית אחת)
4 כפות מחית קארי אדום
4 כפות סויה בהירה
4 כפות סוכר דקלים
4 יח' פלפל אדום חריף טרי
צרור עלי בזיליקום

​​אופן ההכנה:

מחממים חלב קוקוס בווק כשתי דקות.

מוסיפים מחית קארי אדום, סויה בהירה ואת יתר הרכיבים ומבשלים עד שהעוף מוכן.
מסירים מן האש ומגישים עם אורז לבן.​


תפוחי אדמה מוקפצים עם פרגיות

​​אופן ההכנה :
מניחים את הפרגיות המתובלות על הגריל, מקלפים את תפוחי האדמה והבטטה ומניחים על הגריל עד לקבלת גוון חום.
מאדים את הסלרי עם הג'ינג'ר במחבת עם מעט שמן זית, מוסיפים רוטב צ'ילי ומים ומרתיחים 2 דקות  מוסיפים תפוח ושקדים ומערבבים.
מוסיפים בטטות, תפוחי אדמה ופטרוזיליה ומתבלים לפי הטעם עם מלח ופלפל. 
מצרכים:

4 נתחי סטייק פרגית עוף מתובלים במעט שמן זית, מלח גס ופלפל גרוס
3 תפוחי אדמה גדולים מבושלים עם הקליפה
1 בטטה מבושלת עם הקליפה עד לרכות אך עדיין יציבה ושלמה

לרוטב :
4 כפות שמן זית
3 מקלות סלרי חתוכים דק
כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
תפוח חתוך לקוביות
חצי כוס רוטב צ'ילי מתוק
רבע כוס מים
חופן שקדים קלויים
3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

מלח ופלפל


​שניצלוני עוף ודג בציפוי פריך

להכנת שניצלונים ודגים: 

מקמחים את קוביות העוף והדגים, טובלים בביצה טרופה ומצפים בפירורי לחם עם שומשום. מטגנים בחום גבוה.

להכנת הצ'יפס:

מערבבים בקערה את הקמח עם המלח והקורנפלור, מוסיפים את המים בהדרגה עד שמתקבל מרקם של בלילה סמיכה. טובלים את תפוחי האדמה בבלילה ומטגנים בשמן עמוק.

מגישים מיד לצד הרוטב החריף.


מצרכים:

200 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
200 גרם פילה דג טרי חתוך לקוביות
חצי כוס קמח
3 ביצים טרופות
כוס פירורי לחם+4 כפות שומשום לא קלוי
שמן לטיגון

לרוטב חריף ומהיר:
חצי כוס מיונז+רבע כוס רוטב צ'ילי חריף מתוק

צ'יפס תפוחי אדמה נפוחים:
3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לפרוסות בצורת אליפסה
כוס קמח
רבע כוס קורנפלור
2 כוסות מים קרים
חצי כפית מלח שולחן

 


עוף במנגו

​אופן ההכנה:

טוחנים במעבד מזון את כל רכיבי הרוטב עד לקבלת תערובת אחידה.
מצפים את רצועות העוף בקמח ומטגנים במחבת 3-5 דקות מכל צד, או עד שהעוף מוכן ומקבל גוון זהוב. מעבירים לנייר סופג.
מחממים את רוטב המנגו והפלפל האדום עד לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 3 דקות (אם הרוטב סמיך מדי ניתן להוסיף 3-4 כפות חלב קוקוס).

מוסיפים את העוף תוך ערבוב עדין.
מומלץ להגיש לצד אורז ולקשט בכוסברה.​

מצרכים:

2-3 יח' חזה עוף, חתוכים לרצועות
פלפל אדום חתוך
רבע כוס שמן אורז
כוס קמח אורז מעורבב עם חצי כפית מלח
רבע כוס כוסברה טרייה

3-4 כפות חלב קוקוס
ניתן להוסיף מנגו או חצי מנגו חתוך לפרוסות

לרוטב מנגו:
2 יח' מנגו
כפית רוטב צ'ילי חריף
כף חומץ אורז
כף וחצי רוטב סויה בהירה
3 כפות רוטב דגים
מיץ מחצי לימון
כף סוכר חום
2 ס"מ גלנגל/ג'ינג'ר פרוס דק
3 שיני שום
רבע כפית כורכום
2 עלי כפיר ליים, גזורים לרצועות דקות


עוף בבזיליקום

​אופן ההכנה:

מערבבים את מרכיבי הרוטב עד להמסת הסוכר ומניחים בצד.
מחממים ווק או מחבת על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים 2-3 כפות שמן ומטגנים שאלוט, שום וצ'ילי 1-2 דקות.
מוסיפים את רצועות העוף וממשיכים להקפיץ 3-4 דקות או עד שהעוף לא ורוד (אם הווק מתייבש מנוזלים, ניתן להוסיף 1-2 כפות שרי/ יין לבן).
מוסיפים את הפלפל האדום וכף שרי/ יין לבן ומערבבים כדקה.
מנמיכים להבה לבינונית- נמוכה, מוסיפים את הרוטב, מערבבים ומבשלים כמה דקות.

מנמיכים להבה למינימום, מוסיפים ¾ מכמות הבזיליקום הקצוץ ומבשלים דקה נוספת.
מגישים לצד אורז לבן ומקשטים בבזיליקום הנותר.
מצרכים:

שמן אורז
500 גר' חזה עוף חתוך לרצועות

דקות
בצל שאלוט (או 1/4 כוס בצל סגול) קצוץ דק
4 שיני שום כתושות
2 צ'ילי אדום קצוץ
פלפל אדום חתוך לקוביות או רצועות
3 כפות שרי או יין לבן
כוס גדושה בזיליקום תאילנדי/ בזיליקום מתוק קצוץ
ניתן להוסיף רבעי כוס ציר מרק+כף מיץ ליים

לרוטב:
2 כפות רוטב צדפות או

רוטב הויסטיר כשר
3 כפות רוטב סויה

כף רוטב דגים
2 כפות מיץ ליים


תבשיל עוף ואטריות שעועית

​מצרכים:

500 גרם חזה עוף נקי מעצמות ומעור
500 גרם אטריות שעועית מוכנות לאחר השרייה במים
2 כוסות ציר מרק עוף
6 שיני שום כתושות
בצל בינוני קצוץ
כוס בצל ירוק חתוך לחתיכות בגודל חצי ס"מ
3 גזרים חתוכים לגפרורים

רבע כוס שמן אורז
3 כפות כורכום
כף רוטב דגים
מלח ופלפל
רבעי לימון

אופן ההכנה:
מרתיחים בסיר את חזה העוף עד שהם מוכנים, מסננים את המים וחותכים את העוף לרצועות.
מחממים שמן אורז במחבת גדולה, מטגנים את השום והבצל עד להזהבה, מוסיפים את רצועות העוף, מלח, פלפל, כורכום ורוטב דגים, מערבבים ומבשלים כמה דקות עד לאחידות הרוטב.
מוסיפים גזר, מכסים את הסיר ומבשלים 2 דקות. מוסיפים את ציר מרק העוף, מכסים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את אטריות השעועית, מערבבים היטב ומבשלים על אש נמוכה 5 דקות נוספות. רגע לפני שמסירים מהאש מפזרים בצל ירוק .
מגישים עם רבע לימון.

 

עוף בקשיו

אופן ההכנה:

בקערה בינונית מערבבים את עמילן הטפיוקה המומס עם העוף ומניחים בצד.

להכנת הרוטב: מערבבים בקערה את מרכיבי הרוטב ומניחים בצד.
מטגנים בווק או במחבת בצל, שום וצ'ילי 1-2 דקות. מוסיפים את העוף המושרה ופטריות, מערבבים וממשיכים לבשל עד שהעוף מוכן (2-5 דקות).

כשהנוזלים מתאדים מוסיפים כף אחת של ציר עוף או יין.
מוסיפים את יתר הירקות ומבשלים כדקה עד שהירקות מתרככים.
מוסיפים את הרוטב המוכן, אגוזי הקשיו ועמילן הטפיוקה ובוחשים עד שהרוטב אחיד וסמיך מעט.
מגישים עם אורז לבן.

מצרכים:
2 יח' חזה עוף חתוכים
לקוביות של 1 ס"מ
בצל פרוס
4 יח' בצל ירוק חתוך לרצועות
5-8 עלים כרוב סיני חתוך לרצועות קטנות
חצי כוס אגוזי קשיו קלויים ללא מלח
כוס פטריות שיטאקי חתוכות לרצועות
1-2 צ'ילי אדום נטול גרעינים קצוץ
3 שיני שום
כף עמילן טפיוקה מומס ב-3 כפות מים
1-2 כפות שמן אורז
למרינדה:
2 כפיות עמילן טפיוקה מומס ב-1 כף מים+2 כפות סויה בהירה
רבע כוס ציר מרק עוף או יין לבן
לרוטב:
3 כפות יין לבן
כוס ציר מרק עוף
2 כפות רוטב סויה בהירה
2 כפות חומץ אורז
חצי כפית רוטב סויה שחורה
ענף למון גראס כתוש במעבד מזון
2 כפות רוטב דגים
2 כפות סוכר חום

עקריות-בשר

צוואר בייבי טלה עם קארי אדום

אופן ההכנה:

להכנת הרוטב: מחממים בסיר מעט שמן ומטגנים את השאלוט, מוסיפים את משחת הקארי, חלב הקוקוס, התבלינים והתמרהינדי ומבשלים כמה דקות.
מתבלים את קוביות הבשר במלח ובפלפל ומשחימים במחבת עם מעט שמן. מעבירים לסיר הרוטב ומבשלים כ-10 דקות.
משחימים את פרוסות האננס על מחבת חמה עם מעט שמן ומעבירים לסיר.
בצלחת עמוקה מניחים מספר נתחי בשר, אננס ומפזרים מהרוטב בנדיבות, מעטרים בכוסברה, בוטנים ומספר טיפות חלב קוקוס ומגישים.

מומלץ להגיש עם אורז לבן.

מצרכים:
800 גרם צוואר בייבי טלה חתוך לקוביות (אפשר להחליף בקוביות כתף/שוק טלה)
2 כפות שמן סויה
2 בצלי שאלוט
2 כפות מחית קארי אדום
2 פחיות חלב קוקוס
כף סוכר
כף תמרהינדי
קורט קינמון
קורט כמון
קורט כוסברה
קורט הל
חצי אננס טרי חתוך לנתחים ללא החלק הסיבי שבמרכז
2 כפות בוטנים קלויים
עלים מ-4 ענפי כוסברה


ספייריבס של "בייבי טלה" בסגנון תאילנדי

אופן ההכנה:
להכנת לחם תירס: מערבבים את הפולנטה עם החלב ומניחים למנוחה כ-10 דקות. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים באמצעות מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים לתבניות אישיות משומנות ואופים בתנור בחום 180 מעלות כ-15 דקות.
להכנת הצ'אטני: חותכים את האננס לקוביות קטנות, מניחים בסיר עם שאר הרכיבים ומבשלים עד לאידוי מוחלט של הנוזלים.
להכנת הרוטב לספייריבס: בסיר קטן מחממים מעט שמן, מוסיפים את מחית הקארי האדום ומטגנים מספר שניות. מוסיפים את הנוזלים והסוכר ומבשלים כ-5 דקות.
מתבלים את הספיירביס במלח ובלפלפל ומשחימים בעדינות משני הצדדים במחבת. מעבירים לתבנית ויוצקים מעל את הרוטב, מכניסים לתנור חם לצלייה במשך 20 דקות.
מקפיצים את עלי הפאק צ'וי במחבת עם מעט שמן, מוסיפים את השום הכתוש ואת הסויה.
בצלחת הגשה מניחים את הפאק צ'וי המוקפץ, לצדו מניחים לחם תירס ועליו מעט צ'אטני אננס ואת נתח הספייריבס.
מעטרים בעלי כוסברה, בצל ירוק ובבוטנים קלויים קצוצים ומגישים מיד.

 

​מצרכים:

4 נתחי ספייריבס של בייבי טלה
כף מחית קארי אדום
מיץ מתפוז אחד
מיץ מחצי לימון
2 כפות סוכר
פחית חלב קוקוס
כף בוטנים קלויים
עלים מ-4 ענפי כוסברה
בצל ירוק פרוס דק
כף שמן סויה
מלח ופלפל

ללחם התירס:
120 גרם פולנטה
250 גרם חלב
חצי כפית מלח
5 גרם אבקת אפיה
120 גרם קמח
50 גרם חמאה/שמן
2 כפות סוכר
ביצה

לצ'אטני אננס:
חצי אננס טרי

(אפשר להחליף בתפוח עץ חמוץ)
2 כפות סוכר
5 כפות חומץ בן יין
צ'ילי אדום/ירוק טרי
2 כפות שמן

לפאק צ'וי:
4 צרורות פאק צ'וי
שן שום
כף שמן
כף סויה​

לקישוט:

עלי כוסברה, בצל ירוק,

חופן בוטנים קלויים קצוצים

 

בשר בקר עם ברוקולי

אופן ההכנה:
מתבלים את רצועות הבשר ברוטב סויה מתוקה ופלפל שחור, מערבבים היטב ומניחים בצד לספיגת הטעמים.
בקערה נפרדת מערבבים היטב רוטב דגים ועמילן טפיוקה עד להמסת הטפיוקה. מוסיפים את חומרי הרוטב, מערבבים היטב ומניחים בצד.
מחממים ווק או מחבת על להבה גדולה, מוסיפים שמן אורז ומטגנים בצל, רוטב צ'ילי חריף  וגלנגל (או ג'ינג'ר), מערבבים ומבשלים כדקה.
מוסיפים את הבשר עם רוטב הסויה המתוקה, מערבבים ומבשלים כ-5 דקות או עד שהבשר מוכן (אם הנוזלים מתייבשים, מוסיפים כף מים).
מוסיפים ברוקולי, מים ואת הרוטב, מערבבים ומבשלים כ-2 דקות עד שהברוקולי מתרכך מעט.
מסירים מהאש, מוסיפים את שמן השומשום וכוסברה לקישוט ומגישים.

 
מצרכים:

350 גרם סטייק סינטה חתוך לרצועות
3 כפות סויה מתוקה
רבע כפית פלפל שחור
ראש ברוקולי גדול מחולק לפרחים
כוס פטריות
כף רוטב צ'ילי חריף
חצי בצל חתוך גס
2 כפות גלנגל/ג'ינג'ר קצוץ
2 כפיות שמן שומשום
2 כפות שמן אורז
רבע כוס מים

לרוטב:
2 כפות רוטב דגים
חצי כפית עמילן טפיוקה
3 כפות שרי לבישול
2 כפות רוטב הויסטיר או רוטב צדפות
2.5 כפות מיץ ליים או לימון
3 שיני שום כתושות
כפית וחצי סוכר
חצי כפית רוטב צ'ילי חריף
2 כפות כוסברה (עלים וענפים) קצוצה דק

לקישוט:

חופן כוסברה קצוצה

עקריות-דגים

דג מטוגן שלושה טעמים

מצרכים:

שמן אורז לטיגון עמוק
4  יח' דג דניסש

לרוטב:
3 כפות שמן אורז
כוס צ'ילי מתוק
רבע כוס רכז תמרהינדי
רבע כוס בצל קצוץ
1 יח' פלפל אדום חתוך לקוביות
צ'ילי חריף טרי חתוך לקוביות
כף שום קצוץ
רבע כוס ציר מרק​

​אופן ההכנה:

מטגנים את הדגים בשמן אורז ומניחים בצד.
להכנת הרוטב: מחממים שמן אורז בווק, מוסיפים את הבצל ומטגנים 3 דקות.
מוסיפים שום ומטגנים 2 דקות נוספות.
מוסיפים רוטב צ'ילי מתוק, רכז תמרהינדי ואת יתר המרכיבים ומבשלים 3-5 דקות.
מסירים מהאש ויוצקים על הדגים.​

פילה דניס ברוטב חמוץ מתוק פיקנטי

אופן ההכנה:

להכנת הרוטב: מטגנים את הבצל הקצוץ עם השמן עד להזהבה, מוסיפים את הפלפל האדום, מטגנים עוד כמה דקות ומוסיפים את השום.
מוסיפים צ'ילי, תמרהינדי, רוטב צ'ילי מתוק וחריף ומבשלים 2-3 דקות.
מתבלים את הדג במלח ופלפל, מסדרים 4 יחידות פילה עם העור כלפי מטה בתבנית עם נייר אפייה, מניחים על כל פילה כף מהרוטב וסוגרים עם פילה נוסף. מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות ל-10-15 דקות.
להכנת הבלילה: מערבבים היטב את כל הרכיבים ומתקנים תיבול.

מחממים מעט שמן בסיר טיגון, טובלים את טבעות הבצל בבלילה, מסירים שאריות ומטגנים דקה-שתיים עד שהן מזהיבות. מעבירים לנייר סופג.
להגשה: מניחים מעט מהרוטב בתחתית צלחת הגשה, מניחים מעל את הדג החם ומפזרים מעט טבעות בצל. מעטרים במעט כוסברה ומגישים מיד.

מצרכים:

4 דגי דניס כ-500 גרם כל אחד,

נקיים ומפולטים (8 נתחי פילה)
6 כפות בצל קצוץ
6 כפות שמן
2 כפות שום כתוש
2 יח' פלפל אדום חתוך לקוביות
2 יח' צ'ילי אדום קצוץ
חצי כוס תמרהינדי מדולל במעט מים
חצי כוס רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות רוטב צ'ילי חריף

לבלילה:
2 בצלים בינוניים חתוכים

לטבעות בעובי חצי ס"מ
3 כפות קמח
ביצה
חצי כוס מים
כפית שמן
מלח ופלפל

שמן לטיגון

כוסברה לקישוט

 

טמפורה ירקות, דגים ועוף

אופן הכנה:
להכנת הטמפורה: מערבבים בקערה חלמונים וסודה, מוסיפים קמח וממשיכים לערבב עד שנוצרת בלילה חלקה.
מחממים שמן בסיר גדול וטובלים את הרכיבים הנבחרים בבלילה עד שהם מצופים לגמרי. מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה ומעבירים לנייר סופג.
מערבבים בקערה את רכיבי הרוטב ומגישים לצד הטמפורה.
מתוך התכנית 'טעמים'
 

 

מרכיבים ל- 10-12 מנות:

לטמפורה:
חצי כוס מי סודה (או מים)
3 חלמונים
200 גרם קמח רגיל
שמן לטיגון עמוק
קמח

לבחירה:
בצלים ירוקים חתוכים לרצועות
בטטה קלופה וחתוכה לפלחים בעובי 2 ס"מ
חציל חתוך לרצועות בעובי 3 ס"מ
פלפל אדום/ירוק מגולען ופרוס
גזר חתוך לגפרורים בעובי 1 ס"מ
חזה עוף חתוך לרצועות דקות
פילה דניס/בס/בורי חתוך לאצבעות דקות
לרוטב:
חצי כוס סויה
כפית ג'ינג'ר מגורר
מעט צנון מגורר

דג בקארי

מצרכים:
3-4 יח' פילה דג
חופן פטריות טריות חתוכות
פלפל אדום נטול גרעינים
עגבנייה בינונית חתוכה לקוביות קטנות
חופן בזיליקום טרי
חופן כוסברה טרייה
ליים או לימון חתוכים לרבעים
2-3 עלי כפיר ליים
3 כפות רוטב קארי צהוב
פחית (400 מ"ל) חלב קוקוס
כפית רוטב דגים
​אופן ההכנה:
בווק או מחבת גדולה מחממים חלב קוקוס, מוסיפים רוטב קארי, רוטב דגים ועלי כפיר ליים. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
מוסיפים דג, פטריות ופלפל אדום, מערבבים היטב, מנמיכים להבה לבינונית, מכסים ומבשלים 6-8 דקות.
מוסיפים את העגבניות, מערבבים, מכסים ומבשלים 2-3 דקות נוספות.
מסירים מהאש, מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים עם בזיליקום וכוסברה. מגישים עם רבע לימון .

 

​דג מתובל בתנור

מצרכים:

1 פילה דג "סיבס"
קלנקה (ג'ינג'ר תאילנדי) חתוך דק
2 גבעולי למון גראס חתוכים דק
2 עלי כפיר ליים חתוכים לחתיכות קטנות
3 שיני שום
חופן כוסברה קצוצה
2 כפות רוטב הויסטר
כף שמן שומשום
חצי כפית פלפל לבן
4 עלי בזיליקום
4 עלי תרד תאילנדי

אופן ההכנה:
מערבבים את כל הרכיבים מלבד הדג ועלי התרד.
משרים את הדג במרינדה 15-20 דקות.
עוטפים את הדג בעלי תרד, עוטפים בנייר כסף ואופים בתנור בחום 160 מעלות 20 דקות.