top of page

מרקים

מרק ירקות חריף

אופן ההכנה:

מערבבים בסיר 4 כוסות מים, רוטב צ'ילי, סויה בהירה, חומץ אורז, סוכר, מלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הירקות הקצוצים ומבשלים למשך כדקה על אש בינונית.

מערבבים את עמילן הטפיוקה עם חצי כוס מים ומוסיפים למרק תוך ערבוב עד לקבלת מרקם אחיד. ממשיכים לבשל דקה נוספת ומגישים חם.​

מצרכים:

2 כפות רוטב צ'ילי חריף
1.5 כפות עמילן טפיוקה
כף רוטב סויה בהירה
2 כפות חומץ אורז
2 כפות פפריקה
2 כפות בצל ירוק קצוץ
2 כפות רוטב עגבניות
2 גזרים קצוצים
רבע כוס כרוב קצוץ
כפית פלפל שחור
חצי כפית סוכר
מלח לפי הטעם
4 כוסות מים

מרק דלעת בחלב קוקוס

אופן ההכנה:
מחממים מחבת גדולה על אש גבוהה, מוסיפים ציר מרק, למון גראס, עלי כפיר ליים, שאלוט, שום, גלנגל (או ג'ינג'ר) וצ'ילי ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את הדלעת והבטטה, ומבשלים על אש נמוכה 6-7 דקות.

מוסיפים כורכום, כוסברה קצוצה, כמון, רוטב דגים, סוכר חום ומיץ ליים.

לאחר שהבטטה והדלעת התרככו, מוסיפים חלב קוקוס, מערבבים היטב ומבשלים 2-3 דקות.

לפני ההגשה מוסיפים טופו ותרד ומערבבים קלות, ומקשטים את המנה בעלי כוסברה ובזיליקום.
מצרכים:

6 כוסות ציר מרק עוף
1/3 עד 1/2 פחית חלב קוקוס
4 כפות למון גראס כתוש
3 עלי כפיר ליים שלמים
3 כוסות דלעת קלופה חתוכה לקוביות קטנות
2 כוסות בטטה קלופה חתוכה לקוביות קטנות
1-2 כוסות טופו חתוך לקוביות (או קוביות חזה עוף)
1 שאלוט או רבע כוס בצל סגול קצוצים דק
3 שיני שום כתושות
2 ס"מ גלנגל או ג'ינג'ר חתוך לגפרורים דקים
1-2 כפיות רוטב צ'ילי חריף
חצי כפית כורכום
3/4 כפית כוסברה קצוצה דק
כפית כמון
3 כפות רוטב דגים
כפית סוכר חום
2 כפות מיץ ליים או לימון
חופן עלי תרד

לקישוט:
חצי כוס עלי בזיליקום
חצי כוס עלי כוסברה


מרק נודלס עם למון גראס

אופן ההכנה:

מבשלים בסיר גדול ציר מרק, למון גראס, גלנגל (או ג'ינג'ר) עלי כפיר ליים וגזר, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה וממשיכים לבשל כ-5 דקות.

מוסיפים את שאר הירקות, בוחשים ומבשלים 2 דקות.

מנמיכים להבה, מוסיפים חלב קוקוס, בוחשים היטב ומבשלים כ-2 דקות.

מוסיפים טופו ומערבבים בעדינות. מוסיפים סויה בהירה ורוטב צ'ילי חריף.

מוסיפים את אטריות האורז ומערבבים.

לפני ההגשה מקשטים את המנה בעלי בזיליקום.

מצרכים:

250 גרם אטריות אורז מוכנות, לאחר השריה במים

1-2 ענפי למון גראס
4-6 כוסות ציר מרק
2 ס"מ גלנגל או ג'ינג'ר חתוך לגפרורים דקים
100 גרם טופו חתוך לקוביות
1 ראש ברוקולי חתוך לפרחים קטנים
1-2 כוסות כרוב סיני חתוך קטן
1-2 גזרים חתוכים
4 כפות סויה בהירה או רוטב דגים
חצי פחית (200 מ"ל) חלב קוקוס
1-2 כפות רוטב צ'ילי חריף
3-4 עלי כפיר ליים

 

לקישוט:

חצי כוס בזיליקום חתוך גס

 

bottom of page