סלטים

יאם וון סאן

אופן ההכנה:
1. משרים את אטריות השעועית כ-10 דקות במים קרים. מסננים, חותכים את האטריות הארוכות למקטעים קצרים יותר. שמים את האטריות במסננת ומכניסים לקערה עם מים רותחים - למשך כדקה וחצי. מסננים, שוטפים או טובלים במים קרים ומסננים היטב.
2. מערבבים היטב בקערה גדולה את כל מרכיבי הרוטב.
3. מוסיפים את האטריות לקערה שבה הרוטב ומערבבים.
4. חולטים את הפטריות כדקה במים רותחים. מסננים ומוסיפים לסלט.
5. מוסיפים את המלפפון והסלרי החתוכים ומערבבים.

​למתכון המצולם לחצו כאן
מצרכים:
100 גרם אטריות שעועית
1 מלפפון, חתוך לגפרורים
1/2 כוס סלרי, חתוך לגפרורים
50 גרם פטריות ירדן, חתוכות
לרוטב:
3 כפות סויה בהירה
1 כף רוטב ברביקיו
1 כף שמן שומשום
2 כפות חומץ אורז

סלט מלפפונים

​מצרכים:

3 כוסות מלפפונים נקיים מגרעינים, חתוכים דק
3 כפות חומץ אורז
כפית סוכר
2 כפיות שמן שומשום
חצי כפית מלח
2 כפות בצל ירוק קצוץ
כף וחצי בוטנים קצוצים ללא מלח


אופן ההכנה:
מערבבים יחד חומץ אורז, סוכר, שמן שומשום, מלח ומלפפונים. מעבירים לקערת הגשה, מוסיפים בצל ובוטנים ומגישים.

סלט אדממה וגזר

מצרכים:

1.5 כוסות אדממה חלוטה
4 גזרים בינוניים מקולפים ופרוסים

דק באלכסון
שליש כוס בצל ירוק קצוץ
2 כפות כוסברה קצוצה
2 כפות חומץ אורז
2 כפות מיץ לימון
1 כף שמן אורז
1 שן שום כתושה

מלח ופלפל


אופן ההכנה:

מערבבים בקערה אדממה, גזר, בצל וכוסברה.

בקערה נפרדת מערבבים חומץ אורז, מיץ לימון, שמן אורז ושום.

מערבבים את הירקות עם הרוטב, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומגישים.​

סלט אפונה קראנצ'י עם צ'ילי

מצרכים:
2 כוסות מלאות באפונת שלג חלוטה ונקייה מ"שערות" 
2 כפות רוטב צ'ילי חריף מתוק
5 כפות שמן שומשום
2 כפות שומשום לבן קלוי מראש
4 כפות אגוזי קשיו קצוצים דק

אופן ההכנה:

מחממים בסיר רחב ונמוך שמן זית ומטגנים את השום והצ'ילי עד להזהבה.
מוסיפים את השעועית והסויה, מקפיצים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מוסיפים את אגוזי הקשיו, צמחי התבלין וקוביות האננס, מקפיצים דקה ומגישים

סלט עגבניות חריף עם מנגו וסויה

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את כל הירקות עם הסוכר ומוסיפים מעט מלח.

להכנת הרוטב: מערבבים בקערה את כל הרכיבים עם מטרפה ומתקנים תיבול.
לפני ההגשה מערבבים את הסלט עם הרוטב ומעטרים במיקרו עלים.​

מצרכים:

בצל אדום חתוך לרצועות דקיקות
2 מקלות סלרי אמריקאי חתוכים דק
3 עגבניות מתוקות מקולפות וחתוכות לפלחים
מנגו חתוך לקוביות
2 כפות סוכר חום
פלפל אדום חריף חתוך לרצועות דקיקות
קורט מלח

לרוטב:
3 כפות כוסברה קצוצה
שן שום
2 כפות סויה
כפית מיץ לימון

לקישוט:
נבטים או מיקרו עלים

 



סלט טפיוקה

אופן ההכנה:     

מערבבים את קוביות תפוחי האדמה, הבטטה והסלק עם פלפל לבן, כף סויה בהירה ושמן אורז ואןפים בתנור בחום 160 מעלות כחצי שעה עד שהם רכים.

להכנת הטפיוקה:

מרתיחים מים בסיר, מוסיפים את הטפיוקה ומבשלים 5-7 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד. מעבירים מיד למים קרים לפחות ל-4 שעות (ניתן להכין יום לפני ולשמור במקרר). לאחר ההשרייה במים הקרים יש להרתיח שוב מים חמים, להוסיף כפית מלח ולבשל את הטפיוקה 7 דקות נוספות, עד שהחלק הפנימי שלהן יהיה שקוף, ושוב להעביר למים קרים ל-2 דקות. מסננים את המים, מוסיפים את שאר רכיבי הסלט ומערבבים.

מצרכים:

200 גרם פניני טפיוקה גדולות

500 גרם תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות
150 גרם בטטה חתוכה לקוביות קטנות
150 גרם סלק חתוך לקוביות קטנות
חצי כפית פלפל לבן
2 כפות שמן אורז
3 עלי כפיר ליים חתוכים לחתיכות קטנות
30 גרם בצל ירוק קצוץ דק
30 גרם כוסברה קצוצה דק
כף שמן שומשום
2 כפות מיץ לימון
3 כפות סויה בהירה
כף סויה מתוקה
פלפל צ'ילי טרי פרוס לקישוט

סלטי עוף ודגים

סלט עוף ותפוז

אופן ההכנה:

מניחים את רצועות העוף בקערה, מוסיפים רבע כוס חלב קוקוס וכף רוטב דגים, מערבבים ומשרים לחצי שעה.

מתבלים את העוף בפלפל שחור וצולים במחבת/גריל מכל צד עד להשחמה.

מערבבים בקערה את רכיבי הסלט עד להמסת הסוכר. 

בקערה נפרדת מערבבים את הירקות והעלים, מוסיפים 1/3 עד 1/2 מהרוטב המוכן

ומערבבים היטב.

מעבירים לצלחות הגשה ומניחים מעל לסלט את רצועות העוף הצלויות עם מעט רוטב מעל.

מצרכים:

רבע כוס חלב קוקוס
2 כפות רוטב דגים
כפית פלפל שחור
פלחים של תפוז שלם או חצי תפוז
חצי כוס עד כוס רצועות פפאיה
עלי בייבי לפי הטעם
כוס כוסברה קצוצה
חופן בזיליקום או נענע קצוצה
חצי כוס אגוזי קשיו
חופן עגבניות שרי חצויות

לרוטב:
חצי כוס מיץ תפוזים טרי
4 כפות חלב קוקוס
1 כף רוטב דגים
1/2 עד 1 כף סוכר חום
1/2 עד 1 כף רוטב צ'ילי חריף

סלט אטריות שעועית

מצרכים:

80 גרם אטריות שעועית
200 גרם חזה עוף
2 עגבניות תמר
3/4 כוס בצל קצוץ דק
כף צ'ילי חריף כתוש
חצי כפית מלח
רבע כוס רוטב דגים
2 כפות מיץ לימון
רבע כוס עלי נענע

אופן ההכנה:

משרים את אטריות השעועית במים פושרים כ-20 דקות או עד שהן מתרככות,

מסננים וחותכים לרבעים.
למחבת גדולה מוסיפים 2 כפות מים ועוף ומבשלים מספר דקות עד שהעוף מוכן.
מוסיפים לקערה את האטריות, העוף ושאר מרכיבי הסלט למעט עלי הנענע ומערבבים.
מקשטים עם עלי נענע ומגישים לצד אורז לבן.

סלט מנגו

אופן ההכנה:
במחבת או ווק קולים את הקוקוס הטחון ללא שמן על אש בינונית 2-3 דקות, או עד שמתקבל גוון זהוב. מעבירים לקערה .
בקערה נפרדת מערבבים את רכיבי הרוטב עד שמתקבל רוטב אחיד.
בקערה נפרדת מערבבים מנגו מגורר, נבטי שעועית, כוסברה, בצל ירוק, עוף (או טופו) וחצי מכמות הקוקוס הקלוי. מוסיפים את הרוטב המוכן ומערבבים שוב.
מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל בוטנים, בזיליקום ואת יתרת הקוקוס הקלוי ומגישים.​
מצרכים:

2 יח' מנגו לא בשלים

(ירוק או כתום), מגוררים גס
רבע כוס קוקוס טחון לא ממותק
2 כוסות נבטי שעועית
חצי כוס כוסברה קצוצה
3-4 בצלים ירוקים חתוכים
חופן בוטנים או אגוזי קשיו שלמים

או חתוכים גס
שליש כוס בזיליקום טרי
כוס רצועות חזה עוף מבושל

או טופו חתוכים לקוביות קטנות

לרוטב:
3 כפות רוטב דגים או

סויה בהירה
3-4 כפות מיץ ליים
2 כפות סוכר חום
1-2 כפות רוטב צ'ילי חריף

סלט טונה

מצרכים:

150 גרם טונה במים
כף למון גראס חתוך לחתיכות בגודל של כ-1 ס"מ
3 גבעולים של בצל ירוק קצוץ
3 יחידות כפיר ליים קצוצים
20 גרם כוסברה קצוצה
10 גרם נענע קצוצה
2 מלפפונים קצוצים
7 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
100 גרם כרוב לבן קצוץ

לרוטב:
2 כפות מיץ לימון
2 כפות רוטב דגים
כף רוטב צ'ילי חריף

אופן הכנה: 

להכנת הרוטב: מערבבים בקערית את מיץ הלימון, רוטב הדגים והצ'ילי.
מערבבים את הירקות בקערה, מוסיפים את הטונה, שופכים את הרוטב ומערבבים.

למתכון המצולם לחצו כאן

קאו יאם ( סלט אורז)

אופן הכנה: 
מבשלים את כל רכיבי הרוטב כ-3 דקות.
מערבבים את כל רכיבי הסלט בקערה, שופכים מעל את הרוטב, מערבבים ומגישים.
מצרכים:

כוס אורז מבושל
4 יח' בצל שאלוט פרוס
100 גרם אננס חתוך קטן
1 יח' למון גראס חתוך
כפית כפיר ליים חתוך דק
כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
חצי כוס שרימפס יבש
חצי כוס נקניקייה סינית (לא חובה)
חצי כוס נבטים
3 כפות כוסברה קצוצה
3 כפות נענע קצוצה
2 כפות צ'יפס קוקוס

לרוטב:
חצי כוס חלב קוקוס

כפית ממרח שרימפס
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק Y.W.Y
2 כפות רוטב דגים
כף מיץ לימון
כף רוטב צ'ילי חריף Y.W.Y

© 1992 by Oriental food. All rights reserved.