מנות פתיחה
ברוקולי מוקפץ עם פטריות
מצרכים:
200 גרם ברוקולי
100 גרם פטריות שמפיניון
3 כפות שמן
3 כפות הויסטיר הלת'י בוי
1 כף סויה בהירה הלת'י בוי
1/2 כפית פלפל לבן
כף שום כתוש
כף שמן שומשום
אופן ההכנה:
בווק מחממים את השמן ומטגנים את השום כ-2 דקות. מוסיפים את שאר המצרכים (מלבד השמן שומשום) ומבשלים 4-5 דקות.
לאחר שמורידים מהאש מוסיפים את השמן שומשום.
הום פרייז
אופן ההכנה:
להכין מרינדה מכל המצרכים - חוץ מהדג והעלי תרד
להניח את הדג במרינדה ולהשרות 15-20 דק'.
לעטוף בעזרת עלי התרד את הדג עם הרוטב ( להניח עלה על עלה לשים את הדג עם הרוטב ולעטוף הכל)
ולעטוף שוב בנייר כסף ולהכניס לתנור ל- 20 דק'
בתאבון....
החומרים:
1 דג פילה "סיבס"
1 קלנקה חתוך ( ג'ינג'ר תאילנדי)
2 גבעולי למון גראס חתוך דק
2 עלי כפירליים חתוכים לחתיכות קטנות
3 שיני שום
15 גרם כוסברה קצוצה
2 כפות רוטב הויסטר
1 כף שמן שומשום
0.5 כפית פלפל לבן
4 עלי בזיליקום
4 עלי תרד תאילנדי
סלט עם רוטב ויניגרייט הדרים
אופן ההכנה:
לערבב את מרכיבי הסלט עם הרוטב ולהגיש
מצרכים לרוטב:
150 מ"ל ליטר רוטב צ'ילי מתוק שנגרילה
100 מ"ל הויסטיר הלת'י בוי
½ תפוז קלוף
½ לימון קלוף
צרור כוסברה (10 גרם)
40 גרם מיונז
15 גרם ג'ינגר
*לטחון הכול במג'ימקס ולהוסיף בזילוף איטי
100 מ"ל שמן סויה
33 מ"ל מיץ תפוזים
לסנן היטב אחרי הטחינה
הצעת הגשה לסלט:
מצרכים לסלט:
150 גרם תערובת חסות
20 גרם רצועות גזר
20 גרם רצועות קולרבי
20 גרם רצועות צנון
סום טאם
אופן ההכנה:
לערבב את כל הרכיבים יחד ומגישים על מצע חסה / כוסברה
מצרכים:
1 כוס פפאיה חתוכה לרוחב
1/4 כוס גזר חתוך לרצועות
1/4 כוס קולרבי חתוך לרצועות
2 כפות מיץ לימון
7 עגבניות שרי חצויות ל 2
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כף רוטב דגים או רוטב סויה בהירה
2 כפות בוטנים קלויים קצוצים
לאפ גאי- סלט עוף
מצרכים:
300 גרם חזה עוף/ פרגית מבושל במים חמים ומעט מלח
15 גרם בצל שאלוט פרוס
2 כפות מיץ לימון
¼ כפית צ'ילי טחון
15 גרם בצל ירוק פרוס קטן
10 גרם כוסברה קצוצה
10 גרם נענע קצוצה
20 גרם אורז טחון קלוי
2 כפות רוטב דגים
אופן ההכנה:
קוצצים את העוף לחתיכות קטנות, להוסיף את כל התבלינים חוץ מהשאלוט והבצל ירוק, לערבב הכל ולאחר להוסיף את היתרה- להגיש עם חסה מלפפון וכוסברה מעל.
יאן מון סאן- אטריות שעועית
מצרכים:
100 גרם אטריות שעועית- להשרות במים קרים 10 דק ,
לאחר לבשל במים חמים דקה
אחת ולשים בצד.
100 גרם גזר חתוך לגפרורים
100 גרם מלפפון חתוך לגפרורים
3 כפות מירין
3 כפות רוטב דגים
1 כף חומץ אורז
1 כף סוכר לבן
אופן ההכנה:
לערבב את המירין, רוטב הדגים, חומץ אורז והסוכר – ליצור רוטב, לשפוך על האיטריות ולערבב היטב, להוסיף את את הגזר והמלפפון לערבב שוב ולהגיש.